Hoşgeldin Ziyaretçi,
Giriş Yap Üye Ol Facebook İle Giriş
  • Anasayfa
  • Forum
  • Arama
  • Üye Listesi
  • Ajanda
  • Yardım
  • > > > >
     Yorum : 0     Görüntülenme : 119
    Konuyu Oyla:
    • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    Puf Puf: Mayalı Poğaça Tarifi
    1 Ziyaretçi
    Puf Puf: Mayalı Poğaça Tarifi
    11-03-2018, Saat: 14:26,
    #1

    width=200 height=200


    Puf Puf: Mayalı Poğaça Tarifi
    mayali-pogaca-tarifi.jpg
    Fırından çıkmış sıcacık mayalı poğaça puf puf kabardıysa şayet insan önem vermez ki neli olduğunu... Mis gibi bir kahvaltılık olur, peynir ve diğer tüm kahvaltılıklar yanına sonradan ilave etse de olur. Mayalı poğaça tarifinde ne mi var? Lezzet var, tat var, tuz var. Şaka şaka. Asıl olarak yaş maya var poğaça tarifinde. Kendisi ılık su, ılık süt ve toz şekerle bir araya gelip bir güzel kabarıyor ve tüm poğaça hamuru istila ediyor sonrasında. Kabına sığmayan poğaçalar kabardıkça kabarıyor, size de onları ekmek arası yapıp yemek düşüyor.
    Ağzı kapalı bir kapta muhafaza edilirse kolay kolay da bayatlamaz o.



    KAÇ KİŞİLİK
    20 adet



    HAZIRLAMA MÜDDETİ
    1 saat



    PİŞİRME MÜDDETİ
    25 dakika




    Malzemeler
    • 1/2 su bardağı
      ılık su


    • 1,5 su bardağı

      ılık süt


    • 1/2 paket

      yaş maya (21 gram)


    • 1,5 yemek kaşığı

      toz şeker


    • 1/2 su bardağı

      ayçiçek yağı


    • 1 adet

      yumurta


    • 1 tepeleme çay kaşığı

      tuz


    • 3,5 su bardağı

      un


      Üzeri için:
    • 1 adet

      yumurta sarısı


    • 1 yemek kaşığı

      ayçiçek yağı


    • 4 dal

      dereotu (arzuya göre)





    Püf Noktası

    Hazırladığınız poğaçaların büyüklüklerine göre adet sayısı farklık gösterebilir.Hamuru mayalandırma müddetlerine dikkat edin, ılık olması şart olan malzemeler dışında kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.Unu ağır ağır ilave edip hamuru yoğurma işlemini sürdürün. Kullandığınız un oranı 1/2 su bardağı kadar artış gösterebilir.



    Pişirme Teklifi

    Bayatlamayan, mayalı poğaçayı peynir, patates gibi arzuladığınız iç harçlarıyla da hazırlayabilirsiniz.



    Nasıl Yapılır?

    1. Ilık su ve sütü geniş bir karıştırma kabına alın. Yaş maya ve toz şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
    2. Maya tamamiyle eridikten sonra ayçiçek yağı, yumurta ve tuzu katın. Tüm malzemeyi elinizle karıştırın.
    3. Elenmiş unu, azar azar ilave edip hamuru toparlanana kadar yoğurmaya başlayın.
    4. Yumuşak ve yapışmayacak bir kıvamda bir hamur ele geçirdiğiniz vakit üzerini nemli bir bezle kapatıp 40-45 dakika kadar oda ısısında dinlendirin.
    5. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
    6. Tepsiye aralıklı olarak dizdiğiniz mayalı hamurların üzerine sıvı yağla çırpılmış yumurta sarısı sürün. Tepsi mayası olarak da bilinen son mayalandırma işlemi için 10-15 dakika kadar bekletin.
    7. Arzuya göre üzerlerine ince kıyılmış dereotu serpiştirdikten sonra evvelce ısıtılmış 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Ekmek yerine geçecek puf puf kabarmış mayalı poğaçalarınız hazır.


    Konu ile Alakalı Benzer Konular
    Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
      Gün Lezzetlerinin Şahı: Kısır Tarifi saglıkcınız 0 156 11-03-2018, Saat: 14:27
    Son Yorum: saglıkcınız
      Aşk Acısına İyi Gelir: Kakaolu Islak Kek Tarifi saglıkcınız 0 126 11-03-2018, Saat: 14:25
    Son Yorum: saglıkcınız

    Hızlı Menü: