Hoşgeldin Ziyaretçi,
Giriş Yap Üye Ol Facebook İle Giriş
  • Anasayfa
  • Forum
  • Arama
  • Üye Listesi
  • Ajanda
  • Yardım
  • > > > >
     Yorum : 0     Görüntülenme : 170
    Konuyu Oyla:
    • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    Gün Lezzetlerinin Şahı: Kısır Tarifi
    1 Ziyaretçi
    Gün Lezzetlerinin Şahı: Kısır Tarifi
    11-03-2018, Saat: 14:27,
    #1

    width=200 height=200


    Gün Lezzetlerinin Şahı: Kısır Tarifi







    El altında bulunan belli başlı malzemeler ile kısa müddette hazırlanan, tüm takdirleri toplayan, besleyici, renkli mi renkli, gün lezzetlerinin olmazsa olmazı kısır tarifi ile karşınızdayız bugün.
    Sıhhat için pek çok yararı olan ince bulgurdan hazırlanıyor kısır. Kullanılan bulgur miktarına göre değişen ölçülü bir sıcak suyla ıslatılıyor ince bulgur. Damak tadınıza göre acı biber veyahut domates salçasıyla renkleniyor. Kıvırcık yaprakları, salatalık, sivri biber, istenirse domates küpleri katılıyor. Nar ekşisi, taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlanıp kaşık kaşık, kase kase yeniyor. Mideler mest oluyor.
    Zamansızdır kısır, günün rastgele bir zamanında yapılabilir. Güzel bir gece atıştırmalığı olabilir, çayın yanında yüklü miktarda tüketilebilir, iftarda yenebilir. Fakat bunlar yeterli değil. Neden mi?
    Zira kısırın aslında yerli bir fast food olması gerekir. Şu ana kadar hep altın günlerinde isimi anılmasına karşın tadını en çok gençlerin sevdiği kısırı bardak bardak sokaklarda satmalıyız. Yetmez. Bu tarifi, kısır tarifini gençlere de öğretmeliyiz. Düşük olasılık fakat unutmasın kimseler. Bir hayli mekanda başlangıç olarak çiğ köfte filan verilir ya. İşte onun gibi.
    O vakit ilk adım olarak bu tarife girişiyoruz.
    Şimdiden afiyet olsun.



    KAÇ KİŞİLİK
    4 kişilik



    HAZIRLAMA MÜDDETİ
    30 dakika



    PİŞİRME MÜDDETİ
    0 dakika

    Tarifi Yazdır


    Malzemeler
    • 2 su bardağı
      ince bulgur


    • 1,5 su bardağı

      sıcak su


    • 1 yemek kaşığı

      domates salçası


    • 1 yemek kaşığı

      biber salçası


    • 2 adet

      salatalık


    • 4 dal

      taze soğan


    • 1/2 demet

      maydanoz


    • 1/2 demet

      kıvırcık marul


    • 2 adet

      limon suyu


    • 4 yemek kaşığı

      zeytinyağı


    • 1 çay kaşığı

      tuz


    • 1 tatlı kaşığı

      sumak


    • 1 tatlı kaşığı

      nane




    Püf Noktası

    Yeşillikleri iyice kuruttuktan sonra doğrayın, bekletmeden kısıra ilave edin.



    Nasıl Yapılır?

    1. Taze soğanları incecik kıyın. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz kıvırcık marul ve maydanozları doğrayın.
    2. Kabuğunu soyduğunuz salatalıkları küçük küpler halinde net.
    3. İnce bulguru oval bir tencereye alın. Biber ve domates salçasını sıcak su ile karıştırın.
    4. Bulguru salçalı sıcak su ile ıslattıktan sonra kapağını kapattığınız tencerede şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.
    5. Kısırın sosu için; limon suyu, zeytinyağı, tuz, nane ve sumağı küçük bir kapta karıştırın.
    6. Doğradığınız yeşillik ve salatalıkları, suyunu çeken ince bulgur ile harmanlayın.
    7. Hazırladığınız sosu ilave edin, karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.



    Servis Teklifi


    Arzuya göre; nar ekşisi, doğranmış domates ve nane gibi taze yeşillikler ilave edebilirsiniz.


    Bu Konudaki Yorumlar
    Gün Lezzetlerinin Şahı: Kısır Tarifi - Yazar: saglıkcınız - 11-03-2018, Saat: 14:27

    Konu ile Alakalı Benzer Konular
    Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
      Puf Puf: Mayalı Poğaça Tarifi saglıkcınız 0 133 11-03-2018, Saat: 14:26
    Son Yorum: saglıkcınız
      Aşk Acısına İyi Gelir: Kakaolu Islak Kek Tarifi saglıkcınız 0 139 11-03-2018, Saat: 14:25
    Son Yorum: saglıkcınız

    Hızlı Menü: