BurayaBirBak.com | Her Telden Paylaşım
Gün Lezzetlerinin Şahı: Kısır Tarifi - Baskı Önizleme

+- BurayaBirBak.com | Her Telden Paylaşım (http://burayabirbak.com)
+-- Forum: Yemek Tarif & Paylaşım (http://burayabirbak.com/forumdisplay.php?fid=38)
+--- Forum: Yemek Tarifleri (http://burayabirbak.com/forumdisplay.php?fid=39)
+--- Konu Başlığı: Gün Lezzetlerinin Şahı: Kısır Tarifi (/showthread.php?tid=128)



Gün Lezzetlerinin Şahı: Kısır Tarifi - saglıkcınız - 11-03-2018








El altında bulunan belli başlı malzemeler ile kısa müddette hazırlanan, tüm takdirleri toplayan, besleyici, renkli mi renkli, gün lezzetlerinin olmazsa olmazı kısır tarifi ile karşınızdayız bugün.
Sıhhat için pek çok yararı olan ince bulgurdan hazırlanıyor kısır. Kullanılan bulgur miktarına göre değişen ölçülü bir sıcak suyla ıslatılıyor ince bulgur. Damak tadınıza göre acı biber veyahut domates salçasıyla renkleniyor. Kıvırcık yaprakları, salatalık, sivri biber, istenirse domates küpleri katılıyor. Nar ekşisi, taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlanıp kaşık kaşık, kase kase yeniyor. Mideler mest oluyor.
Zamansızdır kısır, günün rastgele bir zamanında yapılabilir. Güzel bir gece atıştırmalığı olabilir, çayın yanında yüklü miktarda tüketilebilir, iftarda yenebilir. Fakat bunlar yeterli değil. Neden mi?
Zira kısırın aslında yerli bir fast food olması gerekir. Şu ana kadar hep altın günlerinde isimi anılmasına karşın tadını en çok gençlerin sevdiği kısırı bardak bardak sokaklarda satmalıyız. Yetmez. Bu tarifi, kısır tarifini gençlere de öğretmeliyiz. Düşük olasılık fakat unutmasın kimseler. Bir hayli mekanda başlangıç olarak çiğ köfte filan verilir ya. İşte onun gibi.
O vakit ilk adım olarak bu tarife girişiyoruz.
Şimdiden afiyet olsun.



KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik



HAZIRLAMA MÜDDETİ
30 dakika



PİŞİRME MÜDDETİ
0 dakika

Tarifi Yazdır


Malzemeler
  • 2 su bardağı
    ince bulgur


  • 1,5 su bardağı

    sıcak su


  • 1 yemek kaşığı

    domates salçası


  • 1 yemek kaşığı

    biber salçası


  • 2 adet

    salatalık


  • 4 dal

    taze soğan


  • 1/2 demet

    maydanoz


  • 1/2 demet

    kıvırcık marul


  • 2 adet

    limon suyu


  • 4 yemek kaşığı

    zeytinyağı


  • 1 çay kaşığı

    tuz


  • 1 tatlı kaşığı

    sumak


  • 1 tatlı kaşığı

    nane




Püf Noktası

Yeşillikleri iyice kuruttuktan sonra doğrayın, bekletmeden kısıra ilave edin.



Nasıl Yapılır?

  1. Taze soğanları incecik kıyın. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz kıvırcık marul ve maydanozları doğrayın.
  2. Kabuğunu soyduğunuz salatalıkları küçük küpler halinde net.
  3. İnce bulguru oval bir tencereye alın. Biber ve domates salçasını sıcak su ile karıştırın.
  4. Bulguru salçalı sıcak su ile ıslattıktan sonra kapağını kapattığınız tencerede şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.
  5. Kısırın sosu için; limon suyu, zeytinyağı, tuz, nane ve sumağı küçük bir kapta karıştırın.
  6. Doğradığınız yeşillik ve salatalıkları, suyunu çeken ince bulgur ile harmanlayın.
  7. Hazırladığınız sosu ilave edin, karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.



Servis Teklifi


Arzuya göre; nar ekşisi, doğranmış domates ve nane gibi taze yeşillikler ilave edebilirsiniz.